Program

Expoziții:

Marți-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă-Duminică: 10:00-13:00

Sala de lectură:

Marți-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 10:00-13:00

Condei și lexicon. Expoziție de istoria educației

Biblioteca Teleki-Bolyai organizează anual două expoziții temporare din colecțiile proprii. Prezenta expoziție explorează tematica educării și a învățământului, începând cu Grecia Antică și până în Epoca Luminilor, prezentând caracteristicile educației copiilor și a didacticii.

Fondul clasic al Bibliotecii găzduiește un număr semnificativ de volume ce tratează aspecte ale pedagogiei din Grecia și Roma Antică, volume care de multe ori sunt împodobite cu gravuri extraordinare. Pe parcursul pregătirii expoziției o sursă bogată referitoare la istoria educației medievale ne-a oferit diferitele colecții bisericești aduse la Biblioteca Teleki după naționalizare. Bogăția literaturii legate de istoria educației în secolele XVI-VIII., reflectă interesul larg și angajamentul lui Sámuel Teleki față de ideile Umanismului și ale Iluminismului. Totodată, acestea au reprezentat și veacurile în care se naște și se dezvoltă pedagogia modernă.

Imagistica acestei expoziții diferă de reprezentările uzuale, și anume aspectul vizual nu s-a construit pe ilustrațiile din cărți, ci caricaturile și desenele lui Orsolya Láng sunt cele care cheamă la viață portretele unor autori sau vizualizează metodele pedagogice ale diferitelor vremuri.

Susținători

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5

Parteneri media

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1