Program

Expoziții:

Marți-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 10:00-16:00

Sala de lectură:

Marți-Vineri: 10:00-18:00

BrExLibris

Liniile directoare ale expoziției urmăresc de la publicații religioase, prin lucrările din perioada revoluției științifice din Anglia și volumele de beletristică și până la surprinderea legăturilor între Transilvania și Anglia, îmbogățirea colecțiilor de la începuturile acestora și până în secolul al XIX-lea.

O altă caracteristică a expoziției o reprezintă prezentarea volumelor autorilor englezi în traduceri și adaptări în limbile germană și franceză. Ca și în cazul strategiilor de colecționare, și acest lucru se înscrie tendințelor generale dominante în Imperiu.

Aici sunt, deci, cărțile care au trecut prin filtru, care au contribuit la formarea intelectualității perioadei, atât în Transilvania, cât și în imperiul austriac. Liniile directoare ale expoziție reflectă și domeniile de interes ale lui Samuel Teleki și ale profesorilor de la Colegiul Reformat, precum și acele momente de răscruce de istoria științei și ideilor, care au influențat principalele tendințe ale colecționării, atât legat de autorii din Anglia, cât și de colecționarea cărților în general

Video BrExLibris

Susținători

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5

Parteneri media

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1