Program

Expoziții:

Marți-Vineri: 10:00-17:30
 

Sala de lectură:

Marți-Vineri: 10:00-17:30

COVID-19

REGULI PE TIMPUL EPIDEMIEI COVID-19

 

 1. Vă rugăm ca la intrarea în instituție să vă dezinfectați încălțămintea pe preșurile puse la dispoziție în acest sens, să vă dezinfectați mâinile și să vă puneți măștile de protecție. Serviciul de pază va măsura obligatoriu temperatura fiecărei persoane, procedeu obligatoriu și pentru angajații noștri.

 2. Sala de lectură

  1. La sala de lectură sunt disponibile maxim 2 locuri. În cazul în care sosește al treilea cititor i se va ceda locul de către acel cititor care se află la sală de peste 2 ore.

  2. Putem servi doar acei cititori/cercetători care au nevoie de documentele Bibliotecii, momentan sala de lectură nu poate fi folosită ca și sală de studiu individual.

  3. Atât cititorul, cât și bibliotecarul poartă obligatoriu mască de protecție.

  4. La intrare cititorul își dezinfectează mâinile, se anunță la bibliotecar de la care primește cheia dulapului unde își depozitează lucrurile.

  5. Procedura deservirii:

   1. Vă rugăm ca în măsura posibilităților să ne semnalați prin email solicitările (document, autor, titlu, cotă, ora de sosire), astfel putem pregăti documentele în avans. Atenție: bibliotecarii se schimbă în fiecare săptămână, astfel pot apărea timpi de așteptare prelungite (zile) pentru un anumit document! Majoritatea cataloagelor noastre pot fi accesate pe site-ul www.telekiteka.ro. La cataloagele tradiționale de la fața locului, pe moment are acces doar bibliotecarul, îi puteți solicita ajutorul.

   2. Cererile pentru sală se completează de către cititor, iar la primirea cărții/documentului trece pe cerere „Am primit”.

   3. Cărțile predate definitiv de către cititor intră într-o perioadă de carantină și vor fi accesibile doar după 7 zile. În cazul documentelor de care cititorul are nevoie și a doua zi, este rugat să le depună într-un sac de plastic, indicând numele și data, iar bibliotecarul va depozita acest document separat (această regulă este valabilă și pentru fondul de referință din sală).

  6. Utilizarea fondului de referință: vă rugăm să utilizați doar acele cărți de care aveți neapărat nevoie și care nu se regăsesc pe internet, deoarece toate cărțile utilizate de un cititor intră în carantină. Cărțile din fondul de referință sunt înmânate de bibliotecar!

  7. La plecare cititorul va încuia dulapul unde și-a depus lucrurile și apoi predă cheia bibliotecarului.

  8. După plecarea unui cititor bibliotecarul va dezinfecta obligatoriu scaunul, suprafața mesei de studiu și dulapul folosit de acel cititor.

  9. Sala de lectură va fi aerisită 10 minute la fiecare 2 ore.

 3. Vizita la expoziții

  1. În momentul de față nu primim grupuri!

  2. Într-o sală de expoziție pot intra maxim 2 persoane, dacă vin familii cu copii cu vârsta sub 12 ani, va intra toată familia (până la maxim 5 persoane!). Dacă în cazul persoanelor care sunt împreună cineva are temperatură peste valoarea limită, va trebui să părăsească instituția și restul de persoane.

  3. În curte pot aștepta pentru acces la expoziții maxim 4 persoane.

  4. Purtarea măștii de protecție este obligatorie!

Toate celelalte reguli ale instituției rămân valabile.

Vă mulțumim pentru înțelegere! Vă așteptăm cu drag!

Susținători

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5

Parteneri media

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1