Nyitva tartás

Kiállítások:

Kedd-Péntek: 10:00-17:30
 

Olvasóterem:

Kedd-Péntek: 10:00-17:30

COVID-19

 

SZABÁLYZAT A COVID-JÁRVÁNY IDEJÉN

 1. Az intézménybe való belépéskor kérjük, fertőtlenítsék lábukat a kihelyezett fertőtlenítő oldatos lábtörlőn, fertőtlenítsék kezüket, tegyék fel maszkjukat. Az őrök kötelezően megmérik mindenkinek a lázát, alkalmazottaink számára is kötelező a lázmérés.

 1. Olvasóterem

  1. Az olvasóteremben egyszerre két olvasó tartózkodhat. Amennyiben harmadik olvasó érkezik, átadja a helyét az az olvasó, aki már több, mint két órája érkezett.

  2. Csak azokat az olvasókat/kutatókat fogadhatjuk, akik a könyvtár dokumentumait igénylik, tanulószobának jelenleg az olvasóterem nem használható.

  3. A maszk viselése kötelező az olvasónak és a könyvtárosnak is.

  4. Az olvasó belépéskor fertőtleníti a kezét; bejelentkezik a könyvtárosnál, aki odaadja neki a gardróbszekrény kulcsát.

  5. A kiszolgálás menete:

   1. Kérjük, ha lehetséges, e-mailben jelezzék előre az igényelt kéréseket (dokumentum szerző, cím, jelzet, érkezés ideje), ebben az esetben előre ki tudjuk készíteni könyveiket. Figyelem: a könyvtárosok hetente váltják egymást, ezért bizonyos kérések esetében több napos várakozási időre is lehet számítani! Katalógusaink legtöbbje elérhető a www.telekiteka.ro honlapon. A helyszíni cédulakatalógusban jelenleg csak a könyvtáros kereshet, kérjék segítségét.

   2. Az igényelt könyvek kérőcéduláit az olvasó tölti ki, miután kézhez kapta a könyvet, a cédulán feltünteti: „Megkaptam”.

   3. A végleg visszaadott könyvek karanténba kerülnek, egy hét elteltével kerülnek vissza a forgalomba. A következő napokban még használni kívánt dokumentumokat (a kézikönyvtár könyveket is)az olvasó a napi visszaadáskor egy nevével és a dátummal felcímkézett műanyag zsákba helyezi el, és kéri a könyvtárost, hogy tegye félre.

  6. Kézikönyvtár használata: kérjük, csak azt használják, ami interneten nem fellelhető, mivel minden, olvasók által használt kézikönyvtári könyv is karanténba megy. A kézikönyvtár könyveit is a könyvtáros adja át!

  7. Elmenetelkor az olvasó bezárja a gardróbszekrényét és leadja a gardróbkulcsot a szolgálatos könyvtárosnak.

  8. Minden olvasó távozása után a könyvtáros kötelező módon fertőtleníti a távozó székét, asztalát és gardróbszekrényét.

  9. Kétóránként az olvasóteremben 10 percet szellőztetünk.

 1. Múzeumi látogatás

  1. Csoportokat sajnos nem áll módunkban fogadni.

  2. Egy időben csak két látogató tartózkodhat egy teremben, természetesen, ha kisgyerekes családról van szó, akkor az egész család (5 személyig). Ha az egymáshoz tartozó látogatók közül bárkinek magasabb a láza a megengedettnél, egyikük sem jöhet be.

  3. A belső terekben lévő látogatókon kívül az udvaron legtöbb 4 további látogató várakozhat.

  4. Kötelező a maszk használata.

Minden egyébben a könyvtár általános szabályzata továbbra is érvényes.


 

Megértésüket köszönjük, várjuk Önöket szeretettel!


 

Támogatók

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5

Médiapartnerek

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1